Toimipisteiden yhteystiedot löytyvät verkkosivuilta.

Opintotoimisto palvelee keskitetysti sähköpostitse opintotoimisto@humak.fi ja puhelimitse ma - to klo 9 - 11 ja 13 - 15 numerossa 029 4519 253. Perjantaisin opintotoimisto on suljettu. Mikäli haluat vierailla opintotoimistossa paikan päällä tai haluat neuvontaa verkon välityksellä, ota yhteys opintotoimisto@humak.fi ja sovi neuvonta-aika ja tapa etukäteen. 

Kesäaikana puhelinpalvelu ma - to klo 9 - 11. HUOM! Opintotoimisto on suljettu ajalla 13 - 24.7. 2020.

Valitse toimipiste klikkaamalla:


Helsingin TKI-keskus (Ilkka):

 • Opintotoimisto: Opintotoimisto sijaitsee Valkean talon toisessa kerroksessa huoneessa C2.35. 
 • Kirjasto: Kirjasto sijaitsee Valkean talon toisessa kerroksessa. Kirjaston aukioloajat löytyvät linkistä: https://humak.finna.fi/OrganisationInfo/Home Kirjasto toimii myös Kuurojen Liiton kirjastona. Kirjastossa työskentee informaatikko Pertti Saamilehto. Yhteystiedot: kirjasto.helsinki@humak.fi, p. 040 587 2135
 • Kopiointi ja tulostaminen: Opiskelija saa kopio- ja tunnistekortin käyttöönsä opintotoimistosta kuittia vastaan. Kopio- ja tunnistekortin hinta on 10 euroa ja kortille ladataan kortin lunastamisen yhteydessä käyttösaldoa kortin hinnan (10 euroa) verran. LisätietoaCanon monitoimilaitteiden kopio- ja tulostusohje#jatulostusohje-Kopio-jatunnistekortinhankkiminen
 • Ruokailu: Valkean talon ravintola on avoinna ma–pe klo 8.00–14.30 12.8.2020 alkaen. Opiskelijahintaisen lounaan hinta on 2,60 € ja opiskelijahintaisen erikoislounaan 4,95 €. Varaudu esittämään Kelan ateriatukikortti tai opiskelijakortti.
 • Tietotekniikkapalvelut: Koneisto-luokassa (C2.40) on tietokoneita opiskelijoiden käyttöön. Lisäksi kannettavia koneita lainattavissa 10 kpl TKI-keskuksesta.
 • TKI-keskuksen aukioloajat: Pääovi, hissi, rappukäytävän ovet auki klo 7.30-16.15, lisäksi 1. krs rappukäytävän ovi auki klo 18 asti. Aulan infopiste avoinna klo 8.00-16.15. Huom. opiskelijoilla on iltaopiskelumahdollisuus luokassa C2.40 (atk) klo 16.15-17.45. Päivystäjä huolehtii luokkien ovet lukkoon klo 18.00, jolloin opiskelijat pääsevät ulos 2. kerroksen C-portaan ovesta mustaa nappia painamalla. Myöhempänä ajankohtana opiskelijat ovat rakennuksessa vain avaimen ja läpyskän omistavan lehtorin kanssa.

 • Pysäköinti: Pysäköinti kampuksen alueella vain Valkean talon aulasta saatavalla pysäköintiluvalla. Pysäköintilupa on ilmainen.

  Takaisin ylös


Jyväskylän kampus:

 • OpintotoimistoOpintotoimisto sijaitsee Koivikko -rakennuksessa. 
 • Kirjasto: Kirjasto sijaitsee päärakennuksessa. Kirjaston aukioloajat löytyvät linkistä: https://humak.finna.fi/OrganisationInfo/Home. Lukupaikkoja on 32 ja työasemia kuusi. Informaatikko Auli Rossi p. 020 7862 757 tai kirjasto.jyvaskyla@humak.fi on paikalla klo 8-15.15.
 • LuokkatilatHumakin käytössä on pääsääntöisesti päärakennuksen yläkerrassa sijaitsevat Tiedeluokka, Koppis ja Auditorio sekä Koivikko-rakennuksessa sijaitseva Oranssi-luokka.
 • Kopiointi ja tulostaminen: Opiskelija saa kopio- ja tunnistekortin käyttöönsä opintotoimistosta kuittia vastaan. Kopio- ja tunnistekortin hinta on 10 euroa ja kortille ladataan kortin lunastamisen yhteydessä käyttösaldoa. Lisätietoa Canon monitoimilaitteiden kopio- ja tulostusohje#jatulostusohje-Kopio-jatunnistekortinhankkiminen. Kopiokone sijaitsee Kurssarin aulassa Humak-luokan vieressä.
  Ruokailu: Opiskelijaravintola Santeri sijaitsee päärakennuksessa. Aukioloajat klo 8.00-8.45 (aamiainen), klo 11.30-13.00 (lounas) ja klo 16.30-17.30 (päivällinen). Alennushintaisen aterian (lounas 2,60 €) saa voimassaolevaa opiskelijakorttia tai Kelan ateriatukikorttia näyttämällä. Jälkiruokakahvi tai jälkiruoka hintaan 1,00 € /annos. Keittolounaaseen kuuluu myös aina jälkiruoka tai kahvi. Omia eväitä voit lämmittää ja syödä Koivikon alakerran takkahuoneessa. Ota mukaasi omat aterimet. Kaapeissa olevat astiat (lautaset, lasit, aterimet) ovat Koivikossa asuvien opiskelijoiden. Muistathan lopuksi vielä siistiä jälkesi.
 • Tietotekniikkapalvelut: Päärakennuksen alakerrassa on kaksi ATK-luokkaa. Toisessa luokassa on 14 ja toisessa 15 työasemaa. Luokat ovat avoinna arkisin klo 8.00-21.00. Tunnukset opiston atk-luokan ja kirjaston koneille voi tarvittaessa käydä pyytämässä opiston atk-tuki Vesa Lahtoselta. Lisäksi opiskelijoiden käytössä on 30 kannettavaa tietokonetta Humak-luokassa ja Tiede-luokassa. Kannettaviin kirjaudutaan omalla Humak tunnuksella. 
 • Pysäköinti: Kampuksen alueella on ilmainen pysäköinti. Parkkipaikkoja löytyy päärakennuksen edestä sekä Koivikon takaa alapihalta. Huomioithan, että lämpötolppapaikat ovat maksullisia, ethän siis pysäköi varatuille paikoille.

Takaisin ylös


Jyväskylän TKI-keskus (Akseli):

Jyväskylän TKI-keskus (Akseli) on avoinna arkisin maanantaista perjantaihin klo 8-16. Kampuksen pääulko-ovi on avoinna (sisäänkäynti A): ma-pe klo 7.30 – 17.00.

TKI-Akselissa kirjoilla olevan opiskelijan, tai perustellusta tarpeesta toisen Humak-toimipisteen opiskelijan, on mahdollista saada kulkulupa. Opiskelijan vastaanottaessa kulkuluvan, hän sitoutuu myös huolehtimaan tilojen vastuullisesta käytöstä sekä ottamaan vastuun kulkuluvan asianmukaisesta käytöstä ja palautuksesta. Kulkulupa mahdollistaa oleskelun TKI- Akselin kirjastossa ja yleisissä tiloissa joka päivä (ma-su) klo 7 -21 välisen ajan. Huom. ilman avainta TKI-Akseliin ei pääse 16.00 jälkeen eikä viikonloppuisin, eli sovi tarvittaessa ajoissa ja erikseen opiskelijaryhmän/ yhteistyökumppanin kanssa tulemisesta TKI- keskukseen.  Iltakäyttöä vaativat tilaisuudet sovitaan erikseen (opetukseen liittyvät tilaisuudet valmentajan ja muut tilaisuudet opintosihteerin kanssa). Sopiminen tulee tehdä hyvissä ajoin, mielellään viikkoa ennen tapahtumaa.

 • OpintotoimistoOpintotoimisto sijaitsee sisääntuloaulan läheisyydessä. 
 • Kirjasto: Lainaus ja palautus Lauri-automaatilla. Informaatikkona toimii Auli Rossi p. 040 714 3453 (työpiste Jkl kampuksella), kirjasto.jyvaskyla@humak.fi
 • Luokkatilat: Tikankolo (OppT 1), Varpusvintti (OppT 2), Pääskynpesä (OppT 3), Puluaukio (Aula) 
 • Tilavaraukset: TKI-Akselin tilavarauksia opetus- ja kokoustiloihin tehdään pääsääntöisesti vain opetuskäyttöön henkilöstön toimesta. TKI-Akselin muut tilat mahdollistavat opiskelijoille niin yksilö-, pari, kuin ryhmätyöskentelyt ilman varauksia. TKI-Akselissa on 3 kokoustilaa (Tornipöllö, Hippiäinen, Metso), joista Tornipöllö on opiskelijoiden käytettävissä, mikäli henkilökunnalla ei ole tilaan varauksia. Opiskelijat tekevät tilavarauksen kokoustilan ovessa olevaan listaan. 

 • Kopiointi ja tulostaminen: Opiskelija saa kopio- ja tunnistekortin käyttöönsä opintotoimistosta kuittia vastaan. Kopio- ja tunnistekortin hinta on 10 euroa ja kortille ladataan kortin lunastamisen yhteydessä käyttösaldoa. Lisätietoa Canon monitoimilaitteiden kopio- ja tulostusohje#jatulostusohje-Kopio-jatunnistekortinhankkiminen
 • Ruokailu ja kahvinkeitto:
  Lähimmät Kelan ateriatuen piirissä olevat opiskelijaravintolat:
  • Ravintola Popina, Kympinkatu 3, sininen konttirakennus. Aukioloajat:  lounas ma-pe klo 11.15-12.15, opiskelijahinta 2,70 €, ruokalista löytyy tästä

   Ravintolassa ei ole kassapalveluita, mutta tasarahakäteismaksu käy. Ruoka- ja kahviolipukkeet ovat myynnissä kampuksen 2.kerroksen Gradian asiakaspalvelutilassa 249. Myyntipiste on avoinna maanantaisin ja keskiviikkoisin 10.45-11.15. Maksuvälineenä siellä käy käteinen ja pankki- ja luottokortit. Toivomus on, että asiakkaat ostavat ko lipukkeita kerralla useamman lipukkeen.
  • Amica- ravintola Siltavouti, Matarankatu 4:n katutaso. Aukioloajat: ma - pe 8.30 - 14.00, aamiainen: klo 8.30 - 9.15, lounas: klo 10.45 - 13.00.
  • Amica-ravintola Aimo, Jyväskylän Tourula, vanhan Kivääritehtaan alue, Asekatu 3. Aukioloajat: Avoinna: ma - pe klo 7.30 - 15.00, Lounas: ma - pe klo 10.30 - 13.30
   Opiskelijahintaisen aterian edellytyksenä on voimassa oleva opiskelijakortti.
   Lisäksi
  • TKI-Akselissa opiskelijoiden käytössä on keittiönurkkaus. Varusteena ovat jääkaappi, ja pieni pakastin sekä kahvin- ja vedenkeittimet sekä mikro. Opiskelijat hankkivat omat tarpeensa keittiöön ja huolehtivat keittiön siisteydestä ja kunnosta.
  • Kuumajuoma- ja välipala-automaatit palvelevat  2.krs:n aulassa (Gradian tilat).

 • Tietotekniikkapalvelut: TKI-keskuksen kirjastossa on kolme opiskelijoiden käytössä olevaa kannettavaa tietokonetta. Opetuskäytössä on 10 kpl kannettavia tietokoneita.
 • Pysäköinti: Kankaan alueen parkkipaikat ovat kaikki maksullisia. Kartta

Takaisin ylös


Kauniaisten kampus:

 • Opintotoimisto: Opintotoimiston tavoitat sähköpostiosoitteesta opintotoimisto@humak.fi ja puhelinnumerosta 029 4519 253 (ma - to klo 9 - 11 ja 13 - 15).
 • Kirjasto: Kirjasto sijaitsee omassa rakennuksessaan, Mediateekissa. Kirjastosta voi lainata tenttikirjoja ja muuta kirjallisuutta. Kirjastossa on lukupaikkoja ja työasemia. Kirjaston aukioloajat löytyvät linkistä: https://humak.finna.fi/OrganisationInfo/Home
 • Kopiointi ja tulostaminen:  Opiskelijoiden käytössä oleva kopiokone sijaitsee ATK-luokkia vastapäätä Aivoriihen käytävällä. Kopiokortteja saa ostaa opintotoimistosta.
 • Ruokailu: Ruokailu järjestetään opiskelijaravintolassa, joka sijaitsee päärakennuksen ensimmäisessä kerroksessa. Alennushintaisen aterian (lounas) saa voimassa olevaa opiskelijakorttia tai Kelan ateriatukikorttia näyttämällä.
 • Tietotekniikkapalvelut:  Tietotekniikkapalvelut sijaitsevat Aivoriihessä ja Mediateekissa. ATK-luokat A6 ja A7 (Yasla-luokka) ja  Mediateekki ovat opiskelijoiden käytössä oppituntien ulko-puolella klo 17.00 asti.

Takaisin ylös


Kuopion kampus:

 • Opintotoimisto: Opintotoimisto sijaitsee Humakin tiloissa, kampusrakennuksen eteläpäädyssä.
 • Kirjasto: Informaatikkona toimii Jaakko Nyrönen. Kirjaston aineistoilla on erilaisia laina-aikoja: kurssikirjoilla, lehdillä, av-aineistoilla 14 vrk, muilla kirjoilla 28 vrk; Lainoja voi uusia, jos niihin ei ole varauksia. Kirjaston aukioloajat löytyvät linkistä: https://humak.finna.fi/OrganisationInfo/Home
 • Kopiointi ja tulostaminen: Opiskelija saa kopio- ja tunnistekortin käyttöönsä opintotoimistosta kuittia vastaan. Kopio- ja tunnistekortin hinta on 10 euroa ja kortille ladataan kortin lunastamisen yhteydessä käyttösaldoa kortin hinnan (10 euroa) verran. Lisätietoa Canon monitoimilaitteiden kopio- ja tulostusohje
 • Ruokailu: Opiskelijat saavat Kelan ateriatukikortilla/opiskelukortilla  ruuan hintaan 3,06 €. Ilman ateriatukikorttia aterian hinta on 8,00 €. Esitä ruokailukorttisi kassalla jokaisella aterialla. Humakin opiskelijat ruokailevat klo 11.45 alkaen. Aamiainen arkiaamuisin klo 7.30- 8.15 hinta 4,50 €. Päivällistä tarjotaan asuntolassa asuville, hintatiedot saa keittiöltä.
 • Tietotekniikkapalvelut: Tietokoneluokat ovat opiskelijoiden käytössä oppituntien jälkeen ma-to klo 17.30 saakka, perjantaisin klo 15.00.
  • Atk-luokissa ei saa syödä ja juoda
  • Vioista ja ongelmista on ilmoitettava heti henkilökunnalle

 • Pysäköinti: Kampuksen alueella on ilmainen pysäköinti. Lämpötolppapaikat ovat maksullisia/varattuja, joten älä pysäköi varatuille paikoille.
 • Paikallisliikenteen aikataulut löytyvät:
 • Kampukselle pääsee busseilla numero 31 ja 35 jotka liikennöivät keskusta-Matkus välillä.

   löytyy aikatauluja mm. haulla Kuopio - Keinälänniemi

 • Kartta Kuopion kampukselle
 • Majoitus: Mm. Kuopion opiskelija-asunnot Kuopas välittää asuntoja opiskelijoille.
  Myös  mm.  OVV AsuntopalvelutLumo-vuokra-asunnot ja Colliers Asunnot välittävät vuokra-asuntoja opiskelijoille.


Takaisin ylösNurmijärven kampus:

 • Opintotoimisto: Opintotoimiston tavoitat sähköpostiosoitteesta opintotoimisto@humak.fi ja puhelinnumerosta 029 4519 253 (ma - to klo 9 - 11 ja 13 - 15)
 • Kirjasto: Humakin Nurmijärven kampuksen kirjasto sijaitsee päärakennuksessa. Kirjaston aukioloajat löytyvät linkistä: https://humak.finna.fi/OrganisationInfo/Home
 • Kopiointi ja tulostaminen: Opiskelija saa kopio- ja tunnistekortin käyttöönsä opintotoimistosta kuittia vastaan. Kopio- ja tunnistekortin hinta on 10 euroa ja kortille ladataan kortin lunastamisen yhteydessä käyttösaldoa. Lisätietoa Canon monitoimilaitteiden kopio- ja tulostusohje#jatulostusohje-Kopio-jatunnistekortinhankkiminen
 • Ruokailu: Opiston ruokasali on avoinna klo 7.00–9.00 (huom! ma klo 7.30–9.00) (aamiainen), klo 11.00–11.45 (lounas) ja klo 16.30–18.30 (päivällinen, aika voi muuttua). Viikonloppuisin ruokasalin palveluajat voivat vaihdella. Alennushintaista ateriaa (lounas) varten saa opiston vastaanotosta ostaa ruokalippuja voimassa olevaa opiskelijakorttia tai Kelan ateriatukikorttia näyttämällä. Kahvia yms. voi ostaa aulabaarista.
 • Tietotekniikkapalvelut: Luokassa C203 sijaitsevista tietokonekärryistä opiskelija saa lainata kannettavaa tietokonetta päiväsaikana opiskeluasioihin liittyen, mikäli tietokoneet eivät ole opetuskäytössä. Tietokoneita ei lainata ilta- eikä viikonloppukäyttöön.

Takaisin ylös


Turun kampus:

 • Opintotoimisto: Opintotoimiston tavoitat sähköpostiosoitteesta opintotoimisto@humak.fi ja puhelinnumerosta 029 4519 253 (ma - to klo 9 - 11 ja 13 - 15).
 • Kirjasto: Kampuskirjasto toimii myös Paasikivi-Opiston kirjastona. Kirjasto sijaitsee opiston päärakennuksessa toisessa kerroksessa. Kirjaston aukioloajat löytyvät linkistä: https://humak.finna.fi/OrganisationInfo/Home.
 • Kopiointi ja tulostaminen: Opiskelija saa kopio- ja tunnistekortin käyttöönsä kirjastosta kuittia vastaan. Kopio- ja tunnistekortin hinta on 10 euroa ja kortille ladataan kortin lunastamisen yhteydessä käyttösaldoa. Lisätietoa Canon monitoimilaitteiden kopio- ja tulostusohje  
 • Tulostaminen Paasikivi-opiston koneilla: Tulostaminen on mahdollista ATK-luokkien ja kirjaston koneilla, eikä maksa opiskelijalle mitään.
 • Ruokailu: Opiskelijaravintola on päärakennuksen ensimmäisessä kerroksessa. Alennushintaisen aterian (lounas) saa voimassa olevaa opiskelijakorttia tai Kelan ateriatukikorttia näyttämällä.
 • Tietotekniikkapalvelut:  ATK-luokkien tietokoneet ovat verkkoyhteyksin ja tulostusmahdollisuuksin varustettuja ja ne ovat opiskelijoiden käytössä oppituntien ulkopuolella ympäri vuorokauden.
 • Pysäköinti: Kampuksen alueella on ilmainen pysäköinti.

Takaisin ylös
Takaisin ylös • No labels