Tervetuloa Humakin opiskelijaksi -tietopaketti

Sivua päivitetään!

Uusi opiskelijamme, lämpimästi tervetuloa Humanistiseen ammattikorkeakouluun!

Tältä sivustolta löydät tärkeimmät perusfaktat Humakista ja opintojesi aloittamisesta. Perehdythän Uusien opiskelijoiden tietopakettiin ennen opintojesi alkua.

Huomioithan, että Humakista ei erikseen lähetetä aloitusohjeita, vaan olemme koonneet ensimmäisten päivien ohjeet ja neuvot opiskelijaetuisuuksista sähköiseen muotoon.

Sivustolla kohdasta Uusien opiskelijoiden tietopaketti on luettavissa ryhmäkohtaiset ohjeistukset, tietoa lähiopetuksen aikatauluista, ennen lähiopetuksen alkua mahdollisesti palautettavista tehtävistä ja muuta yleistä informaatiota lukuvuoden aloittamisesta. Kohdasta Kampuksien ja TKI-keskusten opiskelijapalvelut löydät tietoa mm. kampuskohtaisista palveluista, asumisesta ja ruokailusta.

Opiskelijakortin tilaamisesta ja opiskelijakunnasta voit lukea tarkemmin sivuston kohdasta HUMAKO opiskelijakunta.

Lukuohje: Sivun vasemmassa reunassa on sivukartta (pagetree), josta saat auki alasivut ja otsikot. Sivun oikeassa yläkulmassa on sivuston luettavuutta helpottava hakuruutu.

Opiskelupaikan vastaanottaminen (Oma Opintopolku.fi ja OILI)

Kaikki korkeakoulujen opiskelijavalinnat julkaistaan viimeistään 28.6.2018. Valintojen tuloksia julkaistaan niiden valmistuttua hakukohteittain. Tämä tarkoittaa, että Oma Opintopolku.fi -palvelussa voi hakijan eri hakutoiveiden opiskelijavalinnan päätöksiä sekä kesken-tilassa kuin valmiinakin aina kesäkuun loppuun asti. Varasijojen osalta valintapäätökset päivittyvät aamuisin ja iltaisin paikan vapauduttua. Opiskelijaksi valittu ja varasijalta valittu saa tiedon vastaanotettavasta opiskelupaikasta sähköpostilla. Kannattaa kuitenkin seurata esim. varasijatilannetta myös Oma opintopolku.fi -järjestelmästä.

Kun henkilö ottaa Oma opintopolku.fi -järjestelmästä sitovasti vastaan opiskelupaikan, pääsee hän ilmoittautumaan lukuvuodelle 2018 - 2019 läsnä- tai poissaolijaksi. Tämä ilmoittautuminen tapahtuu sähköisesti (OILI-järjestelmä). Onnistuneesta paikanvastaanotto- ja läsnäolotieto -tallennuksesta lähtee opiskelijalle sähköpostiviesti (poikkeuksena mahdolliset ruuhkapäivät, jolloin viestiliikenteessä voi olla häiriöitä tai viiveitä).

Huom! Läsnäolotiedon voi ilmoittaa vain sitovan paikanvastaanoton jälkeen, ei vielä ehdollisen vastaanoton (jää jonottamaan ylempää hakutoivetta).

 •  28.6. mennessä opiskelijaksi hyväksytyn tulee ilmoittaa paikan vastaanotostaan opintopolku.fi -järjestelmään viimeistään 10.7. kello 15.00 mennessä tai vaihtoehtoisesti lähettää paperinen paikanvastaanottolomake maapostilla / skannattuna sähköpostilla hakijapalveluun määräaikaan menessä.  
 • Läsnäolotieto tulee ilmoittaa OILI-järjestelmään (linkki opintopolussa) viimeistään 17.8. mennessä. Poissaolon perusteesta tulee lähettää todistus hakijapalveluihin.
   

Syksyllä 2018 opintonsa aloittavat opiskelijat

Syksyllä 2018 opintonsa aloittavat opiskelijat voivat ottaa opiskelupaikan vastaan sähköisesti Oma Opintopolku.fi-palvelussa ja tämän jälkeen tehdä lukuvuosi-ilmoittautumisen Humakiin korkeakoulujen yhteisen Oili-ilmoittautumispalvelun kautta. Yhteishaun opiskelijavalinnan tulokset julkaistaan viimeistään 28.6.2018. Paikan vastaanottamisen ja lukuvuosi-ilmoittautumisen voi sähköisen järjestelmän ohella tehdä myös paperilomakkeita käyttäen. Opiskelupaikan vastaanotto tulee tehdä ilmoitetussa määrajassa. Mikäli paikan vastaanottoa ei ole tehty määräajassa, hakija menettää opiskelupaikkansa. Opiskelijavalinta on ehdollinen siihen saakka, kunnes ammattikorkeakoulu on tarkistanut haussa käytetyt todistukset. Humakissa haussa käytetyt alkuperäiset todistukset tarkistetaan opintojen lähiopetuksen alkaessa.

Lisätietoa poissa olevaksi ilmoittautuvalle opiskelijalle: Tietoa poissaolo-oikeudesta

Lukuvuoden 2018-2019 tärkeitä päivämääriä

Opintojen aloittamisesta kerrotaan kampus- ja ryhmäkohtaisesti tällä sivustolla.

Ota yhteishakulomakkeella ilmoittamiesi tutkintojen ALKUPERÄISET koulu- ja valintaan vaikuttaneet mahdolliset työtodistukset mukaan ensimmäiselle lähiopetusjaksolle / -viikolle. Älä lähetä alkuperäisiä todistuksiasi Humakiin, vaan tuo ne mukanasi. Sinun ei tarvitse myöskään lähettää kopioita todistuksista, ellei niitä ole erikseen pyydetty. Mikäli aloitat poissaolevana opiskelijana (syksy 2016 ja/tai lukuvuosi 2016-2017), ole yhteydessä oman kampuksesi opintosihteeriin, jotta voit sopia ajan tulla näyttämään haussa ilmoittamasi alkuperäiset todistukset tai sopia muutoin järjestelyistä todistusten tarkistamiseen. Alkuperäisistä todistuksista todennettaan hakulomakkeella ilmoittamasi hakukelpoisuus AMK-opintoihin.

Opinto-opas kertoo opintokokonaisuuksista ja opiskelusta Humakissa

Lainsäädäntö

Päivämääriä

 • Syyslukukausi alkaa 1.8.2017 ja päättyy 31.12.2017
  Lähiopetus alkaa 4.9.2017 ja päättyy 22.12.2017, monimuoto-opetuksessa lähiopetus alkaa 28.8.2017

 • Kevätlukukausi alkaa 1.1.2018 ja päättyy 31.5.2018 (tilastollisesti kevätlukukausi päättyy 31.7.)
  Lähiopetus alkaa 8.1.2017 ja päättyy 31.5.2017.
 • Lisäksi opintoja on mahdollista suorittaa kesällä 1.6. – 31.8.2018.

  Opintojen alussa uudet opiskelijat saavat tunnukset, joilla pääsee kirjautumaan Humakin palveluihin.

Lähiopetuksen aloituspäivämäärä ja AMK-lukuvuoden päivämäärä voivat olla eri päivämääriä

 • Ammattikorkeakoululain mukainen lukuvuosi on ajalla 1.8.-31.7. ja lähiopetus alkaa esim. 4.9.
 • Uusien opiskelijoiden lähiopetus alkaa joko 4.9. tai elokuun lopulla, riippuen ilmoitetuista lähiopetuspäivistä (katso kampustiedot)

Ammattikorkeakoululain mukainen lukuvuosi on ajalla 1.8.-31.7., mutta tämä ei tarkoita, että koko ajalle on tarjolla lähiopetusta tai valmentajan ohjauspalvelut (esim. kesän vapaajaksoilla ei yleensä ole saatavilla ohjausta).

Ammattikorkeakoululain mukainen lukuvuosimäärittely vaikuttaa mm. opintotuen vuosirajojen laskemiseen ( keskimäärin 5 op/ tukikk), lukuvuoden opintopistekertymätavoitteen 55 op laskeminen), suoritusten kirjautumiseen tietyille lukuvuosille ja opintojen suorituspäivien määräaikoihin (esim. tietylle lukuvuodelle tarkoitettujen opiskelutehtävien palautukset 31.7. mennessä ellei toisin määrätä) sekä avoimen AMKin lukuvuoden maksukaton määrittelyyn.

 

 

 

 

 • No labels