Uusien opiskelijoiden info, tammikuussa alkava koulutus

TIETOPAKETTI UUSILLE HUMAKIIN OPISKELIJOILLE


Kulttuurituottaja (ylempi AMK)

Opiskelijavalinnat

Valinnan päätökset julkaistaan sähköisesti 23.11.2017. Valitun tulee ottaa paikka vastaan viimeistään 8.12.2017 kello 15.00. Läsnäolotieto tulee ilmoittaa OILI-järjestelmään (linkki tulee näkyviin, kun opiskelupaikka on otettu vastaan) 15.12.2017 kello 15.00 mennessä.

Valintojen tulokset: https://opintopolku.fi/wp/oma-opintopolku-palvelu/

Hakija saa valinnan tuloskirjeen valtakunnallisen postituksen kautta pääsääntöisesti sähköpostilla marras-joulukuussa. Hakija voi avata tuloskirjeen myös Oma Opintopolku-palvelussa käyttäen pankkitunnuksiaan. Humak ei erikseen lähetä tuloskirjeitä, mutta voi lähettää aloitusohjeita sähköpostilla. Ohjeet on koottu myös Uusien opiskelijoiden tietopakettiin.

Todistusten tarkistaminen

Opiskelijaksi valittujen alkuperäiset, haussa ilmoittamat todistukset, tarkistetaan ensimmäisenä lähiopetuspäivänä. Älä lähetä alkuperäisiä todistuksiasi Humakiin, vaan tuo ne mukanasi ja esitä ne opintosihteerillemme. Sinun ei tarvitse lähettää Humakiin kopioita todistuksista. Mikäli aloitat poissaolevana opiskelijana (tammikuu 2018), ole yhteydessä oman ryhmäsi Humakin opintosihteeriin, jotta voit sopia ajan tulla näyttämään haussa ilmoittamasi alkuperäiset todistukset tai sopia muutoin järjestelyistä todistusten tarkistamiseen. Alkuperäisistä todistuksista todennettaan hakulomakkeella ilmoittamasi hakukelpoisuus AMK-opintoihin (hakukelpoisuuden antanut tutkinto ja työkokemus). Opiskelijavalinta on ehdollinen kunnes korkeakoulu on tarkistanut alkuperäiset todistukset. Mikäli opiskelijaksi valittu on antanut itsestään virheellisiä tietoja tai ei toimita alkuperäisiä todistuksiaan tarkistettavaksi määräaikaan mennessä, voidaan opiskelijavalinta purkaa.

Opintojen aloittaminen

Lähiopetus: Lähiopetus alkaa keskiviikkona 10.1.2018 kello 10.00. Opetus päättyy ke ja to klo 16.00 ja pe klo 15.00.

Lähiopetuksen 10.-12.1.2018 aikataulu

Opetuspaikka: Humanistinen amk, Ilkantie 4, Helsinki

Tila: B1.12, Lavastamo (käynti Valkean talon pääovesta ja aulasta

Saapuminen: Humak Haaga, Ilkantie 4, 00400 Helsinki (Valkea talo)
Bussit 40 ja 43 Elielinaukiolta, Ilkantie 4:n kohdalla Valkean talon pääsisäänkäynnin edessä on bussipysäkki (pysäkin nimi: Haagan ammattikoulu).

Junat: S-, U-, L-, E-, A- P-, ja I -junalla Rautatieasemalta Huopalahden asemalle, josta lyhyt kävelymatka Valkeaan taloon.
Pysäköinti: Valkean talon pihalla on rajallisesti maksuttomia pysäköintipaikkoja, joihin ei tarvita erillistä pysäköintilupaa.

Alkuperäiset todistukset: Opintosihteeri tarkistaa lähiopetuspäivän aikana Humakiin valittujen opiskelijoiden alkuperäiset, haussa käyttämät opiskelu- ja työtodistukset. Opiskelijat saavat opintosihteeriltä myös ateriatukikortin, opiskelijatodistuksen ja mahdollisia matkalippuihin oikeuttavia todistuksia.

Ruokailu: Opintosihteeri jakaa Humakin opiskelijoille opintojen alussa Kelan ateriatukikortin. Valkeassa talossa on ravintola, josta opiskelijat voivat ostaa ateriat opiskelijahintaan esittämällä ateriatukikortin tai opiskelijakortin.

Oppimistehtävä ennen ensimmäistä lähiopetusjaksoa

Ensimmäiselle lähiopetusjaksolle 10.1–12.1.2018 valmistaudut tekemällä seuraavan oppimistehtävän, joka on osa opintojaksoa ”Johtaminen ja esimiestyö kulttuurialalla” (10 op)

Jokainen meistä on ollut joskus johdettavana ja toiminut johtajana – joko työelämässä tai sosiaalisissa ryhmissä.

Opintojaksoon liittyy ennakkotehtävä, jossa voit pohtia tapauksia, joissa olet ollut johdettavana ja / tai esimiehenä – onnistuneesti ja vähemmän onnistuneesti.

Tehtävä

Kirjoita 2 käytännön case-kuvausta tapahtumista, joissa olet ollut osallisena. Kuvausten pituus on max. yksi sivu / case. Pituus ei ratkaise, vaan tilanteen hahmottaminen.

Caset:

1)    Tilanne, jossa olen ollut hyvän johtamisen / esimiestyön kohteena.

2)    Tilanne, jossa olen itse ollut huono johtaja / esimies.

Jos et ole toiminut esimiehenä työelämässä, niin case-tilanteet voivat liittyä myös leadership-rooliisi harrastuksissa, koulussa ja / tai ystäväpiirissä.

Hyödynnä Pentti Sydänmaanlakan kirjaa Älykäs Johtajuus (2009), joka kirjaston tietokannoista saattaa löytyä alkuperäisen painosvuodensa 2004 hakuehdolla, ja Marja-Liisa Mankan kirjaa Tiikerinloikka työniloon ja menestykseen (2010). Analysoi case-kuvauksia kirjojen pohjalta, pohdi mikä kuvaamissasi johtamistilanteissa on ollut hyvää ja mikä huonoa. Pohdi myös sitä, mitä olisi voinut tehdä toisin. Analyysiosuuksien pituus on 1-2 sivua / case. Muista lähdeviittaukset!

Palautus: Kirjoita tehtävästä yksi yhtenäinen dokumentti ja lähetä se sähköpostitse: Raija Grahn, raija.grahn@metropolia.fi viimeistään 5.1.2018.

Ennakkotehtävä käsitellään lähiopetusjaksolla.


Kulttuurituottaja (ylempi AMK) verkkosivuilla

Lähiopetusjaksot

Lähiopetuksen aikataulu (muutokset mahdollisia):

 • 10.-12.1.2018 (tehtävän palautus 5.1.2018)
 • 7.-9.2.2018
 • 7.-9.3.2018
 • 4.-6.4.2018
 • 23.-25.5.2018

Kesätauko

 • 5.-7.9.2018
 • 4.-5.10.2018
 • 8.-9.11.2018
 • 13.-14.12.2018

Joulutauko

 • 10.-11.1.2019
 • 6.-8.2.2019
 • 11.-12.4.2019
 • 24.5.2019


Opetussuunnitelma

Opetussuunnitelma 2016-2020

Yhteystietoja

Yliopettaja Pekka Vartiainen, pekka.vartiainen@humak.fi, puh. 020 7621 234

Humakin opintotoimisto: opintotoimisto@humak.fi / puh. 020 7621 253

Opintojen kesto

1,5 vuotta (tammikuusta alkaen)

Opiskelijahintainen matkustaminen ja todistus

Voit todistaa olevasi opiskelija oheisesta linkistä löytyvillä korteilla: https://www.vr.fi/cs/vr/fi/opiskelijakortit . VR:n ja Matkahuollon yhteinen opiskelijakortti on poistunut käytöstä. Matkahuollon oman opiskelijakortin voi hankkia  Matkahuollon toimipaikoista ja lippuja myyviltä Matkahuolto-asiamiehiltä.

Helppo ja kannattava tapa saada opiskelijaetuisuuksia on liittyä HUMAKOn jäseneksi. Opiskelijakortilla  saa matkalippualennukset, voi todistaa oikeuden ateriatuettuun ruokailuun opiskelijaravintoloissa ja saada erilaisia opiskelijajärjestöjen neuvottelemia opiskelija-alennuksia.

Lisää HUMAKOn jäsenyydestä ja opiskelijakortista voit lukea lisää täältä: http://www.humako.net/opiskelijakortti

Opintososiaaliset etuudet ja opiskelijahyvinvointi

Lue lisää: Opiskelijahyvinvointi-sivulle

Oikaisumenettelyohje

Ohjeet oikaisumenettelystä koskien opiskelijavalintaa, opiskeluoikeuden menettämistä, opintosuoritusten arviointia ja muita ammattikorkeakoulun hallintopäätöksiä.

Lainsäädäntö

 

 • No labels