Uusien opiskelijoiden tietopaketti

TIETOPAKETTI UUSILLE HUMAKIN OPISKELIJOILLE

Tervetuloa Humakin opiskelijaksi! Olemme koonneet näille sivuille opintojesi aloittamiseen tarvitsemiasi tietoja. Jos et löydä hakemaasi tietoa näiltä sivuilta, voit olla yhteydessä opintotoimistoon opintotoimisto@humak.fi.

Kampuskohtaisiin tietoihin ja yleisinfoihin pääset verkkosivujen vasemmanpuoleisesta valikosta. Koulutukset ja yksittäisten ryhmien lähiopetuksen aloituksen aikataulut löydät alueyksikön alta.

Opiskelupaikan vastaanottaminen (Oma Opintopolku.fi ja OILI)

Kaikki korkeakoulujen opiskelijavalinnat julkaistaan viimeistään 28.6.2018. Valintojen tuloksia julkaistaan niiden valmistuttua hakukohteittain. Tämä tarkoittaa, että Oma Opintopolku.fi -palvelussa voi hakijan eri hakutoiveiden opiskelijavalinnan päätöksiä sekä kesken-tilassa kuin valmiinakin aina kesäkuun loppuun asti. Varasijojen osalta valintapäätökset päivittyvät aamuisin ja iltaisin paikan vapauduttua. Opiskelijaksi valittu ja varasijalta valittu saa tiedon vastaanotettavasta opiskelupaikasta sähköpostilla. Kannattaa kuitenkin seurata esim. varasijatilannetta myös Oma opintopolku.fi -järjestelmästä.

Kun henkilö ottaa Oma opintopolku.fi -järjestelmästä sitovasti vastaan opiskelupaikan, pääsee hän ilmoittautumaan lukuvuodelle 2018 - 2019 läsnä- tai poissaolijaksi. Tämä ilmoittautuminen tapahtuu sähköisesti (OILI-järjestelmä). Onnistuneesta paikanvastaanotto- ja läsnäolotieto -tallennuksesta lähtee opiskelijalle sähköpostiviesti (poikkeuksena mahdolliset ruuhkapäivät, jolloin viestiliikenteessä voi olla häiriöitä tai viiveitä).

Huom! Läsnäolotiedon voi ilmoittaa vain sitovan paikanvastaanoton jälkeen, ei vielä ehdollisen vastaanoton (jää jonottamaan ylempää hakutoivetta).

 •  28.6. mennessä opiskelijaksi hyväksytyn tulee ilmoittaa paikan vastaanotostaan opintopolku.fi -järjestelmään viimeistään 10.7. kello 15.00 mennessä tai vaihtoehtoisesti lähettää paperinen paikanvastaanottolomake maapostilla / skannattuna sähköpostilla hakijapalveluun määräaikaan menessä.  
 • Läsnäolotieto tulee ilmoittaa OILI-järjestelmään (linkki opintopolussa) viimeistään 17.8. mennessä. Poissaolon perusteesta tulee lähettää todistus hakijapalveluihin.
 • Kevätlukukaudelle annettua ilmoittautumistietoa voi muuttaa tai antaa puuttuvan tiedon ajalla 12.11.2018–11.1.2019. 

Syksyllä 2018 opintonsa aloittavat opiskelijat

Syksyllä 2018 opintonsa aloittavat opiskelijat voivat ottaa opiskelupaikan vastaan sähköisesti Oma Opintopolku.fi-palvelussa ja tämän jälkeen tehdä lukuvuosi-ilmoittautumisen Humakiin korkeakoulujen yhteisen Oili-ilmoittautumispalvelun kautta. Yhteishaun opiskelijavalinnan tulokset julkaistaan viimeistään 28.6.2018. Paikan vastaanottamisen ja lukuvuosi-ilmoittautumisen voi sähköisen järjestelmän ohella tehdä myös paperilomakkeita käyttäen. Opiskelupaikan vastaanotto tulee tehdä ilmoitetussa määrajassa. Mikäli paikan vastaanottoa ei ole tehty määräajassa, hakija menettää opiskelupaikkansa. Opiskelijavalinta on ehdollinen siihen saakka, kunnes ammattikorkeakoulu on tarkistanut haussa käytetyt todistukset. Humakissa haussa käytetyt alkuperäiset todistukset tarkistetaan opintojen lähiopetuksen alkaessa.

Lisätietoa poissa olevaksi ilmoittautuvalle opiskelijalle: Tietoa poissaolo-oikeudesta


Lukuvuoden alku- ja päättymispäivät 

Kampus- ja ryhmäkohtaiset tiedot löydät vasemman reunan valikosta.

 • Syyslukukausi alkaa 1.8.2018 ja päättyy 31.12.2018

  • Lähiopetus alkaa esim. 3.9.2018 ja päättyy 21.12.2017, monimuoto-opetuksessa lähiopetus alkaa 27.8. (Yp-verkkomonimuoto alkaa 29.8.)
 • Kevätlukukausi alkaa 1.1.2019 ja päättyy 31.5.2019 (tilastollisesti kevätlukukausi päättyy 31.7.)

  • Lähiopetus alkaa 7.1.2019 ja päättyy 31.5.2019
 • Lisäksi opintoja on mahdollista suorittaa kesällä 1.6. – 31.8.2019.

 • Opintojen alussa uudet opiskelijat saavat tunnukset, joilla pääsee kirjautumaan Humakin palveluihin.

Ammattikorkeakoululain mukainen lukuvuosimäärittely vaikuttaa mm. opintotuen vuosirajojen laskemiseen ( keskimäärin 5 op/ tukikk), lukuvuoden opintopistekertymätavoitteen 55 op laskeminen), suoritusten kirjautumiseen tietyille lukuvuosille ja opintojen suorituspäivien määräaikoihin (esim. tietylle lukuvuodelle tarkoitettujen opiskelutehtävien palautukset 31.7. mennessä ellei toisin määrätä) sekä avoimen AMKin lukuvuoden maksukaton määrittelyyn.

Todistusten tarkastaminen opintojen alussa

 • Alkuperäiset haussa käytetyt todistukset tarkistetaan opintojen alkaessa. Opiskelijaksi valitun tulee ottaa alkuperäiset todistuksensa mukaan ensimmäiseen lähiopetuspäivään.  
  Mikäli opiskelija on antanut virheellisiä tietoja, voidaan valintapäätös purkaa. Valintapäätös on ehdollinen kunnes todistukset on tarkistettu. Suomalaisella vuoden 1990 jälkeen suoritetulla yo-tutkinnolla hakevien ei tarvitse tuoda todistuksia, ne tarkistetaan suoraan järjestelmästä.
 • Poissaolevana aloittavan opiskelijan tulee esittää alkuperäiset todistukset paikan vastaanottolukukauden alussa joko kampuksella, johon on tullut valituksi tai muussa valitulle soveltuvassa Humakin kampuksessa tai Humakin hakijapalveluissa. Poissaolevaksi jäävää opiskelijaa tiedotetaan toimintatavasta loppukesästä tai hän voi sopia itselleen soveltuvasta todistuksen tarkistamisesta opiskelukampuksensa opintosihteerin tai Humakin hakijapalvelujen kanssa.

Opetustarjonnan jaksot

 • Jakso 1: 1.9. – 31.12.2018
 • Jakso 2: 1.1. – 31.5.2019
 • Jakso 3: 1.6. – 31.7.2019 (tälle jaksolle lisätään erityisesti kesällä suoritetuiksi tarkoitetut opintojaksot)
 • 0-jakso: tälle jaksolle lisätään jaksoihin sitomaton opetustarjonta

Tenttipäivä (perjantaisin, klo 9 – 13)

 • 21.9. (viimeinen ilmoittautumispäivä 3.9.)
 • 23.11. (ilm. 5.11.)
 • 18.1. (ilm. 7.1.)
 • 15.3. (ilm. 25.2.)
 • 17.5. (ilm. 29.4.)

Kesätenttipäivä 

 • heinäkuussa, ilmoitetaan myöhemmin

Opiskelijatodistus opintojen aloittamisesta, TE-keskuksen todistus

Mikäli tarvitset todistuksen opintojen aloittamisesta tai korkeakoulun vahvistuksen opinnoista esim. TE-keskukselle, laita todistuspyyntö osoitteeseen opintotoimisto@humak.fi 

Varauduthan siihen, että todistuksen lähettämisessä voi kestää ruuhkasta riippuen.

Huomioithan, että sinun on tullut ottaa opiskelupaikka vastaan ja tehdä läsnäoloilmoittautuminen ennen kuin voimme kirjoittaa opiskelijatodistuksen.

HUMAKO

HUMAKO on opiskelijakunta kaikille Humakin opiskelijoille. HUMAKOn jäseneksi liittymällä pääset hyödyntämään opiskelijakunnan palveluita sekä valtakunnallisia opiskelija-alennuksia. Opiskelijakunnan jäsenenä voit myös osallistua toimintaan, esimerkiksi turorina. Lue lisää täältä.


Opiskelijahintainen matkustaminen ja todistus

Suomessa VR:llä matkustaessa voit todistaa olevasi opiskelija oheisesta linkistä löytyvillä korteilla: https://www.vr.fi/cs/vr/fi/opiskelijakortit. Matkahuollon oman opiskelijakortin voi hankkia  Matkahuollon toimipaikoista ja lippuja myyviltä Matkahuolto-asiamiehiltä. Kortteihin edellytetään todistuksia, jotka voit pyytää laittamalla viestiä osoitteeseen opintotoimisto@humak.fi

Helppo ja kannattava tapa saada opiskelijaetuisuuksia on liittyä HUMAKOn jäseneksi. Opiskelijakortilla  saa matkalippualennukset, voi todistaa oikeuden ateriatuettuun ruokailuun opiskelijaravintoloissa ja saada erilaisia opiskelijajärjestöjen neuvottelemia opiskelija-alennuksia.

HUMAKOn lukuvuoden 2018-2019 jäsenyys tulee myyntiin 1.8. Lisää HUMAKOn jäsenyydestä ja opiskelijakortista voit lukea lisää täältä.

Opiskelijatiedot Kelaan

Kela saa opiskelupaikan vastaanottaneiden tiedot opintopolku/OILI-järjestelmistä esimerkiksi opintotuen hakemista varten. Opiskelijaksi valittu ei tarvitse korkeakoululta erillistä todistusta opiskelupaikan vastaanottamisesta. Opintotukikuukausia on 9, syyskuu-toukokuu. Kesätukea voi hakea kolmelle kuukaudelle (kesä-elokuu).

Opintotuen lukuvuoden 2018-2019 info-lehtiset löydät: http://www.kela.fi/opintotuki

Tuloskirje yhteishausta

Hakija saa valinnan tuloskirjeen sähköpostilla heinäkuun alussa. Lisäksi hakija voi avata tuloskirjeen myös Oma Opintopolku-palvelussa käyttäen pankkitunnuksiaan. Humak ei erikseen lähetä tuloskirjeitä.

Oikaisumenettelyohje

Ohjeet oikaisumenettelystä koskien opiskelijavalintaa, opiskeluoikeuden menettämistä, opintosuoritusten arviointia ja muita ammattikorkeakoulun hallintopäätöksiä.
 

 • No labels