Tervetuloa Humakin opiskelijaksi! Olemme koonneet näille sivuille opintojesi aloittamiseen tarvitsemiasi tietoja. Jos et löydä hakemaasi tietoa näiltä sivuilta, voit olla yhteydessä opintotoimistoon opintotoimisto@humak.fi.

Kampuskohtaisiin tietoihin ja yleisinfoihin pääset verkkosivujen vasemmanpuoleisesta valikosta. Koulutukset ja yksittäisten ryhmien lähiopetuksen aloituksen aikataulut löydät alueyksikön alta.

Opiskelijakunta HUMAKOn tutorit järjestävät alueellisia tutustumistapahtumia ennen opintojen alkua. Seuraa tiedotusta HUMAKOn nettisivuilla (Paikallistoiminta).

Opiskelupaikan vastaanottaminen (Oma Opintopolku.fi ja OILI)

Valintojen tuloksia julkaistaan niiden valmistuttua hakukohteittain. Kaikki korkeakoulujen opiskelijavalinnat julkaistaan kevään ensimmäisessä yhteishaussa 5.6.2020 ja kevään toisessa yhteishaussa viimeistään 15.7.2020 ja syksyn yhteishaussa 27.11.2020. Varasijojen osalta valintapäätökset päivittyvät aamuisin ja iltaisin paikan vapauduttua. Opiskelijaksi valittu saa tiedon vastaanotettavasta opiskelupaikasta sähköpostilla. Omaa varasijatilannettaa voi seurata Oma Opintopolku.fi -palvelusta.

Kun henkilö ottaa opiskelupaikan sitovasti vastan Oma Opintopolku.fi -järjestelmästä, hän pääsee ilmoittautumaan lukuvuodelle 2020 - 2021 läsnä- tai poissaolijaksi. Lukuvuosi-ilmoittautuminen tapahtuu OILI-järjestelmässä. Onnistuneesta paikanvastaanotto- ja läsnäolotieto -tallennuksesta lähtee opiskelijalle sähköpostiviesti.

Huom! Läsnäolotiedon voi ilmoittaa vain sitovan paikanvastaanoton jälkeen, ei vielä ehdollisen vastaanoton (jää jonottamaan ylempää hakutoivetta).

Mikäli paikan vastaanottoa ei ole tehty määräajassa, hakija menettää opiskelupaikkansa.

Opiskelijavalinta on ehdollinen siihen saakka, kunnes ammattikorkeakoulu on tarkistanut haussa käytetyt todistukset. Osalta uusista opiskelijoista todistukset saadaan tarkastettua kansallisesta suoritusrekisteristä. Alkuperäiset todistukset tarkastetaan ensimmäisellä lähiopetuskerralla niiltä opiskelijoilta, joiden todistuksia ei ole voitu tarkastaa kansallisesta suoritusrekisteristä. Kyseisiin opiskelijoihin ollaan erikseen sähköpostitse yhteydessä elokuussa.

  • (kevään ensimmäinen yhteishaku) 5.6. mennessä opiskelijaksi hyväksytyn tulee ilmoittaa paikan vastaanotostaan Oma Opintopolku.fi-järjestelmään 17.7.2020 kello 15.00 mennessä 
  • (kevään toinen yhteishaku) 15.7. mennessä opiskelijaksi hyväksytyn tulee ilmoittaa paikan vastaanotostaan Oma Opintopolku.fi -järjestelmään  22.7.2020 kello 15.00 mennessä 
  • Läsnäolotieto tulee ilmoittaa OILI-järjestelmään (linkki Oma Opintopolku.fi -palvelussa) 31.7.2020 klo 23:59 mennessä. Poissaolon perusteesta tulee lähettää todistus hakijapalveluihin 14 vrk:n kuluessa ilmoittautumisesta. 


Lisätietoa poissa olevaksi ilmoittautuvalle opiskelijalle: Tietoa poissaolo-oikeudesta

Lukuvuoden alku- ja päättymispäivät 

Lähiopetuksen alkamis- ja päättymispäivät ryhmittäin löydät vasemman reunan valikosta oman kampuksesi kohdalta.

  • Syyslukukausi alkaa 1.8.2020 ja päättyy 31.12.2020

  • Kevätlukukausi alkaa 1.1.2021 ja päättyy 31.5.2021 (tilastollisesti kevätlukukausi päättyy 31.7.)

  • Lisäksi opintoja on mahdollista suorittaa kesällä 1.6. – 31.8.2021.

  • Opintojen alussa uudet opiskelijat saavat tunnukset, joilla pääsee kirjautumaan Humakin palveluihin.

Ammattikorkeakoululain mukainen lukuvuosimäärittely vaikuttaa mm. opintotuen vuosirajojen laskemiseen (keskimäärin 5 op/ tukikk), lukuvuoden opintopistekertymätavoitteen 55 op laskeminen), suoritusten kirjautumiseen tietyille lukuvuosille ja opintojen suorituspäivien määräaikoihin (esim. tietylle lukuvuodelle tarkoitettujen opiskelutehtävien palautukset 31.7. mennessä ellei toisin määrätä) sekä avoimen AMKin lukuvuoden maksukaton määrittelyyn.

Lukuvuoden aikataulut sivustolle on koottu keskeisimmät aikataululliset asiat, jotka on hyvä tietää opintoja suunnitellessa.

Todistusten tarkastaminen opintojen alussa

  • Opiskelijavalinta on ehdollinen siihen saakka, kunnes ammattikorkeakoulu on tarkistanut haussa käytetyt todistukset. Osalta uusista opiskelijoista todistukset saadaan tarkastettua kansallisesta suoritusrekisteristä. Alkuperäiset todistukset tarkastetaan ensimmäisellä lähiopetuskerralla niiltä opiskelijoilta, joiden todistuksia ei ole voitu tarkastaa kansallisesta suoritusrekisteristä. Kyseisiin opiskelijoihin ollaan erikseen sähköpostitse yhteydessä elokuussa.
  • Poissaolevana aloittavan opiskelijan tulee esittää alkuperäiset todistukset paikan vastaanottolukukauden alussa joko kampuksella, johon on tullut valituksi tai muussa valitulle soveltuvassa Humakin kampuksessa tai Humakin hakijapalveluissa. Poissaolevaksi jäävää opiskelijaa tiedotetaan toimintatavasta loppukesästä tai hän voi sopia itselleen soveltuvasta todistuksen tarkistamisesta opiskelukampuksensa opintosihteerin tai Humakin hakijapalvelujen kanssa.

Ilmoitus koulusivistyskielestä (muu kuin suomi)

Mikäli opiskelijan koulusivistyskieli on muu kuin suomi, opiskelijan tulee täyttää sähköinen Ilmoitus koulusivistyskielestä -lomake. Lomake löytyy tästä.

Koulusivistyskieli on suomi, jos opiskelijalla on suomenkielisen peruskoulun tai lukion päättötodistus, johon sisältyy arvosana äidinkielenä opiskellusta suomen kielestä.

Lisätietoa löytyy tästä. 

Opiskelijatodistus opintojen aloittamisesta, TE-keskuksen todistus

Mikäli tarvitset todistuksen opintojen aloittamisesta tai korkeakoulun vahvistuksen opinnoista esim. TE-keskukselle, laita todistuspyyntö osoitteeseen opintotoimisto@humak.fi. Varauduthan siihen, että todistuksen lähettämisessä voi kestää ruuhkasta riippuen. Huomioithan, että sinun on tullut ottaa opiskelupaikka vastaan ja tehdä läsnäoloilmoittautuminen ennen kuin voimme kirjoittaa opiskelijatodistuksen.

Opiskelijatiedot Kelaan

Kela saa opiskelupaikan vastaanottaneiden tiedot opintopolku/OILI-järjestelmistä esimerkiksi opintotuen hakemista varten. Opiskelijaksi valittu ei tarvitse korkeakoululta erillistä todistusta opiskelupaikan vastaanottamisesta. Opintotukikuukausia on 9, syyskuu-toukokuu. Kesätukea voi hakea kolmelle kuukaudelle (kesä-elokuu).

Lisätietoa: http://www.kela.fi/opintotuki

Tuloskirje yhteishausta

Hakija saa valinnan tuloskirjeen sähköpostilla heinäkuun alussa. Lisäksi hakija voi avata tuloskirjeen myös Oma Opintopolku-palvelussa käyttäen pankkitunnuksiaan. Humak ei erikseen lähetä tuloskirjeitä.

HUMAKO

Opiskelijoiden asialla Humakissa toimii Humanistisen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta eli HUMAKO. HUMAKOn jäseneksi voi liittyä kuka tahansa Humakin opiskelija. Opiskelijakunnan jäsenenä saat mahtavia etuja ja alennuksia, sillä HUMAKOn jäsenkortilla olet oikeutettu useisiin paikkakuntakohtaisiin ja valtakunnallisiin opiskelija-alennuksiin. Saat HUMAKOn jäsenkortilla myös opiskelijalle tutut paikallisliikenteen, VR:n, Matkahuollon sekä Kelan opiskelijaetuudet. Opiskelijakunnan jäsenenä voit myös osallistua toimintaan ja tehdä HUMAKOsta juuri sinun näköistä!

Lue lisää HUMAKOn verkkosivuilta täältä tai wiki-sivulta täältä. Tärkeää tietoa aloittavalle opiskelijalle on koottu Uusien opiskelijoiden tervehdyskirjeeseen (päivitetään kesäkuun loppuun mennessä).

Opiskelijahintainen matkustaminen

Helppo ja kannattava tapa saada opiskelijaetuisuuksia on liittyä opiskelijakunta HUMAKOn jäseneksi. HUMAKOn jäsenkortilla saat matkalippualennukset, voit todistaa oikeuden ateriatuettuun ruokailuun opiskelijaravintoloissa ja saada erilaisia opiskelijajärjestöjen neuvottelemia opiskelija-alennuksia.

HUMAKOn lukuvuoden 2020-2021 jäsenyys tulee myyntiin 1.8. Voit lukea tarkemmin jäsenyyden hyödyistä ja tilaamisesta HUMAKOn nettisivuilta https://www.humako.net/liity.

Matkahuollon ja VR:n opiskelija-alennukset saat käyttöösi lataamalla Tuudo-sovelluksen ja aktivoimalla Tuudon opiskelijatunnisteen.


Oikaisumenettelyohje

Ohjeet oikaisumenettelystä koskien opiskelijavalintaa, opiskeluoikeuden menettämistä, opintosuoritusten arviointia ja muita ammattikorkeakoulun hallintopäätöksiä.

  • No labels