Lukkarikoneen Hakusivulla kerätään tietoja (ryhmiä ja opintojaksototeutuksia) opintokoriin, joiden perustella lukujärjestys kootaan. Hakusivulla käyttäjä kertoo järjestelmälle, millä ehdoilla lukujärjestys luodaan. Ehdot voivat olla opintojaksototeutuksia tai esimerkiksi ryhmän tunnuksia (ks. ryhmätunnukset tästä). Ehdot kootaan opintokoriin, ja niiden perusteella luodaan lukujärjestys, joka on nähtävissä päävalikon ”Lukujärjestys” -välilehdellä.

Huom. Kirjautumalla Lukkarikoneeseen Humak-tunnuksilla se näyttää oletusarvoisesti opetusvaraukset nilltä toteutuksilta, joille sinut on hyväksytty Pepissä. Lisäksi näkyvät ne varaukset, jotka on kiinnitetty opisekelijan saapumisryhmään.

Lukujärjestyksen tekeminen

Lukujärjestyksen voi luoda kahdella eri tavalla, joko hakemalla suoraan ryhmän lukujärjestys (kootaan ryhmätunnuksen perusteella) tai vaihtoehtoisesti kokoamalla opintojaksototeutuksia koriin ja hakemalla tilavaraukset valituille opintojaksototeutuksille. Lukujärjestyksiä voi luoda myös keräämällä opintokoriin sekä toteutuksia että ryhmiä.

Lukujärjestys ryhmätunnuksen perusteella:

 1. Kirjoita "Ryhmän kalenteri”-näkymässä hakukenttään haluamasi ryhmän tunnus (voit hakea myös kirjoittamalla vain kolme ensimmäistä merkkiä ryhmätunnuksesta) ja klikkaa ”Hae”. Jos hakutuloksia on vain yksi, siirrytään suoraan lukujärjestysnäkymään – muutoin hakutulokset näytetään ruudulla.
 2. Hakutuloksena tulee listana kaikki ne ryhmät, joiden nimi vastaa hakuehtoa ja joille on merkitty varauksia Humakin tilanvarausjärjestelmään.
 3. Valitse haluamasi ryhmä painamalla ryhmän vieressä olevaa ikonia.
 4. Valintasi pitäisi nyt näkyä vasemmalla alalaidassa olevassa opintokorissa.
 5. Nyt voit tarkastella antamasi ryhmän lukujärjestystä päävalikon ”Lukujärjestykset” -välilehdellä. Lukujärjestyksessä näkyy kaikki ne tilanvarausmerkinnät, joihin antamasi ryhmä on suoraan liitetty.

Huom. Jos olet aloittanut opinnot syksyllä 2014, mutta olet ollut poissa olevana 1. opiskeluvuonna, kannattaa sinun seurata todellisen ryhmäsi sijaan syksyllä 2015 aloittaneiden ryhmän lukujärjestystä.

Lukujärjestys opintojaksototeutuksien perusteella:

Tämä haku eroaa edellisestä siten, että tässä haetaan ensin opintojaksototeutuksia opintokoriin ja vastaavasti haetaan toteutuksille varaukset ja luodaan niiden perusteella lukujärjestys (edellisessä haettiin ryhmän varaukset, nyt siis toteutusten varaukset).

Käyttäjän pitää siis määrittää tässä haussa se, mille toteutuksille tilavaraukset haetaan.

 1. Voit hakea opintojaksototeutuksia toteutuksen nimellä tai tunnuksella, opettajan nimellä, tai ryhmätunnuksen perusteella. Lisäksi voit halutessasi määrittää sen, millä aikavälillä toteutus on määritelty alkavaksi. Klikkaa sen jälkeen ”Hae”.
 2. Hakunäkymään ilmestyy nyt kaikki ne toteutukset, jotka vastaavat hakuehtojasi. Huomaa että tuloksissa näytetään kerrallaan maksimissaan 100 hakutulosta - voit tarvittaessa tarkentaa hakuehtoa.
 3. Voit halutessasi suodattaa hakutuloksia niiden yläpuolella olevien luokittelukenttien avulla. Sopivuus kalenteriin näyttää prosentteina, kuinka hyvin kyseisen toteutuksen opetustapahtumat sopivat avoimena olevaan lukujärjestykseen. 100% tarkoittaa, ettei yksikään ko. opintojaksototeutuksen tunti mene päällekkäin muiden lukujärjestyksessä olevien tuntien kanssa.

  Hakutuloksissa voit siirtää toteutuksia opintokoriin painamalla nimen edessä olevaa ikonia samalla ikonin väri vaihtuu . Toinen ikoni kertoo, että toteutukselle löytyy vähintään yksi kalenterimerkintä tilanvarausjärjestelmästä. Jos tätä ikonia ei ole, yhtään merkintää ei löytynyt ja siten kyseiselle toteutukselle ei voida myöskään tehdä lukujärjestystä.

  Siirrä halutut toteutukset opintokoriin (helpointa hakea ryhmän nimen mukaan ja siirtää kerralla kaikki toteutukset koriin.
 4. Kun olet koonnut kaikki haluamasi toteutukset (ja muut varaukset) opintokoriin, voit siirtyä lukujärjestysnäkymään katselamaan lukujärjestystä. Voit myös poistaa yksittäisiä toteutuksia opintokorista painamalla toteutuksen nimen vierestä X-painiketta.

Lukujärjestyksen tallentaminen

Asetuksissa voit tallentaa tai ladata aiemmin tallennetun lukujärjestyksen. Tallentaminen tapahtuu opintokoriin kerättyjen tietojen perusteella eli kirjaudu sisään ja kokoa aluksi haluamasi lukujärjestys. Sen jälkeen mene Asetukset-sivulle ja anna tallennettavalle lukujärjestykselle nimi ja paina ”Tallenna”.

Voit myös asettaa jonkin tallennetuista lukujärjestyksistä oletuslukujärjestykseksi. Tuolloin oletuslukujärjestys aukeaa automaattisesti kirjautuessasi siään.

 • No labels