Uusien opiskelijoiden info, syksyllä alkava koulutus

TIETOPAKETTI UUSILLE HUMAKIN OPISKELIJOILLE

Opintojen alkuun liittyy monenlaista yksityiskohtaa ja huomioitavaa asiaa.

Kampuskohtaisiin tietoihin ja yleisinfoihin pääset verkkosivujen vasemmanpuoleisesta valikosta. Koulutukset ja yksittäisten ryhmien lähiopetuksen aikataulut (aloituspäivä, kellonaika, luokkatilat, tietoa lukujärjestyksiä jne.) löydät alueyksikön alta.

Tietopaketin teemoja ovat mm.

 • paikan vastaanottaminen ja ilmoittautuminen läsnäolijaksi
 • lukuvuoden tärkeät päivämäärät
 • opintojen aloittamisohjeet alueyksiköittäin / opiskelijaryhmittäin
 • opiskelijakunta HUMAKO ja tuutoreiden tervehdyskirjeet
 • opintososiaaliset edut, tietoa opintojen aikaisesta asumisesta jne.
 • opinto-opas ilmestyy sähköisesti elokuussa

Todistusten tarkastaminen opintojen alussa

 • Alkuperäiset haussa käytetyt todistukset tarkistetaan opintojen alkaessa (läsnäolena aloittava) tai erikseen sovittavana ajankohtana paikan vastaanottamisen jälkeen (poissaolevaksi jäävä). Opiskelijaksi valitun tulee ottaa alkuperäiset todistuksensa mukaan ensimmäiseen lähiopetuspäivään. Todistusten tarkistaminen liittyy erityisesti hakukelpoisuuden vahvistamiseen (Opintopolussa ilmoitettujen todistusten tarkistus). Ylempi AMK-opinnoissa alkuperäisistä todistuksista tulee ilmetä myös pisteitä antaneen opinnäytetyön arvosana.
 • Poissaolevana aloittavan opiskelijan tulee esittää alkuperäiset todistukset paikan vastaanottolukukauden alussa joko kampuksella, johon on tullut valituksi tai muussa valitulle soveltuvassa Humakin kampuksessa tai Humakin hakijapalveluissa. Poissaolevaksi jäävää opiskelijaa tiedotetaan toimintatavasta loppukesästä tai hän voi sopia itselleen soveltuvasta todistuksen tarkistamisesta opiskelukampuksensa opintosihteerin tai Humakin hakijapalvelujen kanssa.

Ennakkotehtävät ennen lähiopetuksen alkua

Monimuoto-opintoja suorittavien (järjestö ja nuorisotyö sekä kulttuurituotanto) tulee tehdä ennen lähiopetuksen alkua opintoihin liittyvä ennakkotehtävä. Ohje ennakkotehtävän suorittamiseen ja palauttamiseen on kerrottu alueyksikön > koulutuksen infosivulla.

Lukuvuoden alku- ja päättymispäivät

 • Syyslukukausi alkaa 1.8.2017 ja päättyy 31.12.2017

  • Lähiopetus alkaa 1.9.2017 ja päättyy 22.12.2017, monimuoto-opetuksessa lähiopetus alkaa 28.8.
 • Kevätlukukausi alkaa 1.1.2018 ja päättyy 31.5.2018 (tilastollisesti kevätlukukausi päättyy 31.7.)

  • Lähiopetus alkaa 8.1.2018 ja päättyy 31.5.2018
 • Lisäksi opintoja on mahdollista suorittaa kesällä 1.6. – 31.8.2018.

Ryhmäkohtaisten aloituspäivien aikataulut löydät kampusten tiedoista.

Ilmoittautumisaika 

Humakissa uusina opiskelijoina aloittavien ilmoittautuminen lukuvuodelle tulee tehdä viimeistään 1.9. Suosittelemme ilmoittautumisen tekemistä kuitenkin heti, kun mahdollista, esim. sitovan paikan vastaanoton yhteydessä. Jo opiskeleville opiskelijoille tai poissaolijana aloittaneille ilmoittautuminen lukukaudelle 2017–2018 on käynnissä ajalla 2.5.–1.9.2017. Kevätlukukaudelle annettua ilmoittautumistietoa voi muuttaa tai antaa puuttuvan tiedon ajalla 13.11.2017–12.1.2018.

Opintotukikuukausia on 9, syyskuu-toukokuu. Kesätukea voi hakea kolmelle kuukaudelle (kesä-elokuu).

Opetustarjonnan jaksot

 • Jakso 1: 1.9. – 31.12.2017
 • Jakso 2: 1.1. – 31.5.2018
 • Jakso 3: 1.6. – 31.7.2018 (tälle jaksolle lisätään erityisesti kesällä suoritetuiksi tarkoitetut opintojaksot)
 • 0-jakso: tälle jaksolle lisätään jaksoihin sitomaton opetustarjonta

Tenttipäivä (perjantaisin, klo 9 – 13)

 • 22.9. (viimeinen ilmoittautumispäivä 1.9.)
 • 24.11. (ilm. 3.11.)
 • 19.1. (ilm. 5.1.)
 • 16.3. (ilm. 23.2.)
 • 18.5. (ilm. 27.4.)

Kesätenttipäivä 

 • heinäkuussa, ilmoitetaan myöhemmin

Opiskelijatodistus opintojen aloittamisesta, TE-keskuksen todistus

Mikäli tarvitset todistuksen opintojen aloittamisesta tai korkeakoulun vahvistuksen opinnoista esim. TE-keskukselle, laita todistuspyyntö osoitteeseen opintotoimisto@humak.fi 

Varauduthan siihen, että todistuksen lähettämisessä voi kestää ruuhkasta riippuen.

Huomioithan, että sinun on tullut ottaa opiskelupaikka vastaan ja tehdä läsnäoloilmoittautuminen ennen kuin voimme kirjoittaa opiskelijatodistuksen.

HUMAKO

HUMAKO on opiskelijakunta kaikille Humakin opiskelijoille. HUMAKOn jäseneksi liittymällä pääset hyödyntämään opiskelijakunnan palveluita, voit osallistua toimintaan sekä saat itsellesi opiskelijakortin, jolla saat paljon erilaisia etuja. Lue lisää täältä.

Opiskelijahintainen matkustaminen ja todistus

Voit todistaa olevasi opiskelija oheisesta linkistä löytyvillä korteilla: https://www.vr.fi/cs/vr/fi/opiskelijakortit . VR:n ja Matkahuollon yhteinen opiskelijakortti on poistunut käytöstä. Matkahuollon oman opiskelijakortin voi hankkia  Matkahuollon toimipaikoista ja lippuja myyviltä Matkahuolto-asiamiehiltä.

Helppo ja kannattava tapa saada opiskelijaetuisuuksia on liittyä HUMAKOn jäseneksi. Opiskelijakortilla  saa matkalippualennukset, voi todistaa oikeuden ateriatuettuun ruokailuun opiskelijaravintoloissa ja saada erilaisia opiskelijajärjestöjen neuvottelemia opiskelija-alennuksia.

HUMAKOn lukuvuoden 2017-2018 jäsenyys tulee myyntiin 1.7. Lisää HUMAKOn jäsenyydestä ja opiskelijakortista voit lukea lisää täältä.

Opiskelijatiedot Kelaan

Kela saa opiskelupaikan vastaanottaneiden tiedot opintopolku/OILI-järjestelmistä esimerkiksi opintotuen hakemista varten. Opiskelijaksi valittu ei tarvitse korkeakoululta erillistä todistusta opiskelupaikan vastaanottamisesta.

Opintotuen lukuvuoden 2017-2018 info-lehtiset löydät: http://www.kela.fi/opintotuki

Tuloskirje yhteishausta

Hakija saa valinnan tuloskirjeen sähköpostilla heinäkuun alussa. Lisäksi hakija voi avata tuloskirjeen myös Oma Opintopolku-palvelussa käyttäen pankkitunnuksiaan. Humak ei erikseen lähetä tuloskirjeitä.

Oikaisumenettelyohje

Ohjeet oikaisumenettelystä koskien opiskelijavalintaa, opiskeluoikeuden menettämistä, opintosuoritusten arviointia ja muita ammattikorkeakoulun hallintopäätöksiä.

 • No labels